Hub documentation
Depo Ayarları
Depo Ayarları
Depo görünürlüğü
Bir depoyu oluştururken görünürlüğünü seçebilir ve sahip olduğunuz herhangi bir deponun görünürlüğünü Ayarlar sekmesinden değiştirebilirsiniz. Deponuz bir organizasyon tarafından sahip değilse, deponuzda değişiklik yapabilecek veya kod yükleyebilecek tek kullanıcı sizsiniz.
Modeller ve veri kümeleri için görünürlük, public ve private arasında değiştirilebilir.
Spaces için görünürlük, üç seçenekli bir açılır menü ile ayarlanır: public, protected ve private. Protected görünürlüğü, PRO ve Team & Enterprise planlarında kullanılabilir. Protected Spaces hakkında ayrıntılar için Spaces Overview sayfasına bakın.
Görünürlüğünüzü özel olarak ayarlarsanız:
- Deponuzun diğer kullanıcıların arama sonuçlarında görünmediğinden emin olun.
- Özel deposunun URL'sini ziyaret eden diğer kullanıcılar
404 - Repo not foundhatasını alır. - Diğer kullanıcılar repoyu klonlayamayacaktır.
Bir repoyu yeniden adlandırma veya taşıma
Bir depoya sahipseniz, adını yönetmek ve sahipliği devretmek için Ayarlar sekmesini ziyaret edebilirsiniz. Bir depoyu devretmek veya yeniden adlandırmak, eski URL'yi yeni konuma otomatik olarak yönlendirir ve indirme sayılarını ile beğenileri korur. Erişim düzeyi izinlerinize bağlı olarak bazı kısıtlamalar vardır.
Moving bu kullanım senaryolarında kullanılabilir ✅
- Aynı kullanıcı içinde bir depoyu yeniden adlandırma.
- Aynı kuruluş içinde bir deposu yeniden adlandırma. Kuruluşta “write” veya “admin” haklarına sahip olmanız gerekir.
- Depoyu bir kullanıcıdan bir organizasyona aktarılıyor. Organizasyonun bir üyesi olmanız ve en az “contributor” (katkıcı) haklarına sahip olmanız gerekir.
- Bir depoyu bir kuruluştan kendinize aktarma. Kuruluşta “admin” (yönetici) yetkilerine sahip olmanız gerekir.
- Bir depoyu kaynak organizasyondan başka bir hedef organizasyona aktarma. Kaynak organizasyonda “admin” yetkisine ve hedef organizasyonda en az “contributor” yetkisine sahip olmanız gerekir.
Taşıma, aşağıdaki durumlarda çalışmaz ❌
- Bir organizasyondan kendiniz olmayan başka bir kullanıcıya bir depoyu aktarma.
- Kullanıcının kaynak organizasyonda “admin” yetkisine ve hedef organizasyonda en az “contributor” yetkisine sahip olmaması durumunda bir depoyu kaynak organizasyondan başka bir hedef organizasyona aktarma.
- Kullanıcı A'dan kullanıcı B'ye bir depoyu aktarma.
Bu kullanım senaryolarında yardıma ihtiyacınız varsa, lütfen website at huggingface.co adresine e-posta gönderin.
Tartışmaları / Birleştirme İsteklerini Devre Dışı Bırakma
Tüm tartışmaları ve Pull Request'leri devre dışı bırakabilirsiniz. Devre dışı bırakıldıktan sonra, tüm topluluk ve katkı özellikleri artık kullanılamaz hale gelir. Bu işlem, önceki tartışmaları veya Pull Request'leri kaybetmeden geri alınabilir.
